ابر تکنولوژِی در اختیار شهروند مدرن. هفته نامه آوای کرمانشاه 18 اسفند 1394

ساخت وبلاگ

ابر تکنولوژی در اختیار شهروند مدرن

 انتخابات مجلسین اخیر درس ها و تلنگر های جالب توجهی داشت، از تغییر سطح جایگاه مردم به عنوان رای دهنده، نسبت به حکومت و شکل گیری نوع  مترقی تری از شهروندان تاثیر گذا، نشانه های روشنی را نمایان کرد. رابطه ی مردم با انتخابات و باورشان به فرآیند انتخاب را عمیق تر و محکمتر ساخت. رابطه ی جناح های سیاسی را نیز دستخوش دگرگونی کرد و وزن و عیار جدیدی به بازیگران عرصه سیاست داد، این فهرست ادامه دارد و می توان از جنبه اجتماعی و سیاسی اتفاقات مبارک اخیر را تحلیل و تفسیر کرد کما اینکه تا حد زیادی بدانها پرداخته شده است، اما این گفتار کوتاه بر وجه دیگری تمرکز خواهد داشت.

"ابر تکنولوژی بر فراز سیاره زمین گسترده شده و از مرزها عبور میکند". این مثال به این اشاره دارد که حکومت ها و دولت ها آنچنان که سابق براین سیطره و تسلط خود را بر اذهان و فضای تبلیغات حفظ می کردند و به این مقوله ها جنبه رسمی می دادند دیگر قادر به نقش آفرینی نیستند و حکومت مردم بر مردم به معنای واقعی خود نزدیکتر شده است. اکنون به کمک ابزار های جدید ارتباطی هر شهروند می تواند همچون یک رسانه عمل کند و در دایره ای متناسب با توان خود تاثیرگذار باشد. روشنفکران و نویسندگان حرفه ای براحتی آرا خود را در اختیار مخاطبان قرار می دهند و ناچار به انتظار کشیدن برای چاپ کتاب و مصاحبه مطبوعاتی نیستند. فعالان مدنی و تمامی علاقمندان به مسائل سیاسی اجتماعی که در ایام انتخابات ،فارغ از کیفیت اعمال و گفتارهای تولید شده، جمعیتشان به میلیونها نفر میرسد افکار و آرائشان را نه فقط با دوستان بلکه با جامعه ی مجازی که فقط به عنوان هموطن میشناسند ش به اشتراک میگذارند. طنزپردازان و هنرمندان دیدگاههای سیاسی مرتبط با احوالات روز جامعه را با نگاه خاص خود و به کمک ابزارهای چندرسانه ای (صوت و انمیشین و عکس) نشر میدهند و بر مخاطبان دنیای به اصطلاح مجازی تاثیر میگذارند.

سیاستمداران تیز هوش میدانند که جامعه ی امروز همچون گذشته نیست و بواسطه ی جریان آزادتر اطلاعات به بلوغ و آگاهی بیشتری رسیده و به تناسب انتظارات و توقعات معقولانه تری دارد و کمتر تحت تاثیر آدم های گمنام و شعارهای عوام فریبانه آنها قرار می گیرد. کسب دانش رشد به همراه می آورد و اگر ابزارهای امروزی در راستای آن بکار برده شود برآیند و چکیده جامعه تبدیل به وکلایی میشود که شایسته تر هستند و نیز همین ابزارها باعث میشود که عملکرد دولتمردان و سیاسیون بیشتر و بهتر رصد شود و با اشراف به اینکه مردم می بینند و انتخاب میکنند قاعدتا بهره وری و نتیجه ی قابل قبول تری از سوی سیاسیون کسب  خواهد شد. با مرور عملکرد چهار دهه گذشته از سوی مسئولان، جامعه احساس کرده است که بخشی از وظایف فرهنگ سازی و تصمیم گیری را باید خود بر عهده بگیرد و توسعه ی زیرساختها را که همان رشد و بلوغ فکری و اتحاد و انسجام در بزنگاه های مهم تاریخی است را شخصا مدیریت کند و البته روشنگری اصحاب علم نیز در این بیداری جمعی و آگاهی یافتن نسبت به مزیت ها و توانمندی های بوجود آمده قابل انکار نیست.

در مبحث توسعه یکی از شروط بسیار مهم چنین ذکر شده که ملت، یعنی مجموعی از شهروندان متعهد و دغدغه مند باید وجود داشته باشد تا راه توسعه را هموار کند، شهروندی که منافع جمعی را بر نفع شخصی ترجیح می دهد و این گذر از خودخواهی و قبیله گرایی برای ایرانیان بواسطه ی دانشی حاصل میشود که در فضای گفتگو و تبادل افکار در شبکه های اجتماعی تا حد زیادی بستر آن مهیا شده است. شاهد این موضوع رای دادن لیستی در بخش بزرگی از جامعه رای دهندگان است که از دایره محدود قوم و خویشی گذشته اند و سیاست را از منظری بالاتر می نگرند.

دانش آگاهی می آورد و آگاهی انتخاب اصلح را به دنبال دارد و ابزارهایی فراهم آمده اند که کسب دانش را محدود به کانالهای رسمی نمی کند و همین ابزارها کنترل و پرسشگری از وکلای ملت را سهل تر کرده است. آینده ی سیاست در ایران برای همیشه تغییر کرده است و نوید روزهای بهتر و رشد همه جانبه ی کشور را میدهد. همراهی با این تغییرات که به موج تشبیه میشود باعث دوام و مقاومت در برابر آن ممکن نیست.

وبلاگ شخصی فرهاد اردلان...
ما را در سایت وبلاگ شخصی فرهاد اردلان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : farhadardalana بازدید : 404 تاريخ : شنبه 20 شهريور 1395 ساعت: 15:38